F1: Bemutatták a Toro Rosso autóját végleges festésében

A csapat 2016-os hivatalos versenyautójának bemutatójára a barcelonai második, és egyben utolsó téli tesztje előtt került sor a boxutcában. A Red Bull istállójának két fiatal pilótája, Max Verstappen, és Carlos Sainz, rántották le a leplet az új STR11-ről.

“Büszke vagyok erre az autóra, ami hűen ábrázolja a tervezésbe és megépítésbe ölt munkáját az egész csapatnak.” – nyilatkozta a csapatfőnök, Franz Tost. ” Különösképp jó érzéssel tölt el, hogy a ’16-os idényre újra Ferrari erőkkel hajtottak lesznek versenyautóink. Az F1-ben minden a pilótáknál kezdődik, és kíváncsi vagyok, mit lesznek képesek elérni idén fiatal tehetségeink, Max és Carlos.” – folytatta.

Az új külsővel, és leginkább az új motorral a Toro Rosso az idei konstruktőri 5. helyet tűzte ki magának célul. Tost meggyőződése, hogy jó döntés volt a Ferrari motorokra való visszatérés 2 évnyi Renault motor használatot követően. Ezt alátámasztja múltheti remek szereplésük is a barcelonai teszthéten, ahol a második helyen zártak a legtöbb megtett km kategóriában, a Mercedes csapata mögött. A témában az istálló technikai igazgatója, James Key is megszólalt. “Az eddigiek alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket az STR11. Aerodinamikailag fejlődött az autó a tavalyi modellhez képest, illetve teljesítmény növekedést értünk el kis sebességnél is, ami az előző szezonban nagy gyengeségünk volt” – mondta Key.

Képernyőfotó 2016-03-01 - 4.33.55 PM

Képernyőfotó 2016-03-01 - 4.31.46 PM

Forrás: twitter

Ez érdekelhet!

Hamilton

F1: Hamilton magát hibáztatja az elbukott pole miatt, de bizakodó a verseny előtt

Lewis Hamilton a második helyet szerezte meg a tegnapi időmérőn, pedig az utolsó körben lett …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.