NB1: Fradi – Puskás Akadémia, Debrecen – Honvéd a 25. fordulóban

Az OTP Bank Liga szombati, 25. fordulójában a Fradi hazai pályán fogadja a Puskás Akadémiát, a Videoton FC Felcsúton fogadja a Békéscsabát, a második Debrecen pedig a Honvédot látja vendégül.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Március 12., szombat, 15.30)

Az Újpest tavasszal eddig csak a Videoton FC ellen győzött bajnoki mérkőzésen, négy meccs óta nyeretlen. Legutóbb ilyen rossz sorozata szeptemberben-októberben volt. Hazai pályán április 5. óta csupán a Ferencváros elleni, szeptemberi derbin veszített, a legutóbbi két meccsén döntetlent játszott az MTK és a Debrecen ellen. A Diósgyőri VTK az elmúlt időszakban rendszerint otthon nyert, idegenben veszített, ám a Ferencváros ellen, egy hete, bravúros döntetlent ért el. Előtte vendégként a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette. Ellenben a 2015–2016-os idényben vendégként játszott 12 bajnokijából csak hármon nem szerzett gólt. A teljes bajnoki mezőnyben a Diósgyőr (és vele holtversenyben a Puskás Akadémia) szerezte a legkevesebb pontot idegenben, mindössze hatot.

A két csapat őszi, egymás elleni budapesti mérkőzésének összefoglalója:

YouTube / Magyar Labdarúgó Szövetség – via Iframely

VIDEOTON FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Március 12., szombat, 15.30)

A Videoton FC ismét Felcsúton fogadja ellenfelét. A két csapat február 20-án játszott egymással legutóbb, ugyancsak a Pancho Arénában, akkor 1-1-gyel zártak. Azzal a döntetlennel szakadt meg a fehérváriak kiváló hazai sorozata, pályaválasztóként addig minden meccsüket megnyerték a bajnokságban Horváth Ferenccel. Azóta Felcsúton legyűrték a Haladást és tulajdonképpen vendégként a Puskás Akadémiát, ellenben kupamérkőzésen kikaptak a Ferencvárostól. A Békéscsaba az elmúlt időszakban bajnoki helyezéséhez képest különösen jó idegenbeli formát mutat, egy hete Pakson győzött, illetve a legutóbbi öt vendégként játszott bajnokijából csak a diósgyőrit veszítette el.

A két csapat februári, felcsúti mérkőzésének összefoglalója:

YouTube / Magyar Labdarúgó Szövetség – via Iframely

 

PAKSI FC–VASAS SC
(Március 12., szombat, 15.30)

A rossz formában lévő paksiak a legutóbbi nyolc bajnokijukból csak egyet nyertek meg, a legutóbbi hatból csak egyet nem veszítettek el. A „kakukktojás” a február 27-i, Vasas elleni hazai bajnokiján, amelyen 3-0-ra nyertek. Csertői Aurél együttese a legutóbbi három bajnokijából kettőn nem is szerzett gólt – a harmadik a Vasas elleni volt. A piros-kékek idegenbeli formája még ennél is rosszabb, noha egy héttel ezelőtt, kettős emberhátrányban, döntetlent harcoltak ki Kispesten. A 0-0 lezárt egy vereségsorozatot: a Vasas idegenben, egymást követő hat meccsét elveszítette. A Vasas, a két gárda immár tízéves közös történetében, minden sorozatot figyelembe véve, kilenc kísérletből, egyszer sem tudott nyerni Pakson.

A két csapat februári, paksi mérkőzésének összefoglalója:

YouTube / Magyar Labdarúgó Szövetség – via Iframely

MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS
(Március 12., szombat, 15.30)

A kék-fehérek ismét Dunaújvárosban fogadják ellenfelüket, akárcsak a Honvédot a hét közepén. Az MTK pályaválasztóként kiváló mérleggel rendelkezik, noha több mint másfél éve nem játszhat igazán hazai pályán. A mostani bajnoki idényben tíz hazai meccséből nyolcat megnyert, mindössze négy gólt kapott. Igaz, egyetlen vereségét éppen a Haladástól szenvedte el! Mészöly Géza együttese vendégként pozitív mérleggel rendelkezik (5-3-4), de győzelmei többségét az ősz elején érte el. Idegenben a legutóbbi hat bajnokijából négyet elveszített, 2016-ban a Honvéd legyőzése után vereséget szenvedett a Vasastól, majd a Viditől is. Érdekes, hogy a két vezetőedző, Teodoru Vaszilisz és Mészöly Géza hajdanán hat éven keresztül klubtársak voltak a Vasas csapatában.

A két csapat őszi, fővárosi mérkőzésének összefoglalója:

YouTube / Magyar Labdarúgó Szövetség – via Iframely

DVSC-TEVA–BUDAPEST HONVÉD

(Március 12., szombat, 15.30)

A DVSC-Teva szenzációs hazai mérleggel rendelkezik 2016 tavaszán, három bajnoki meccsen kilenc pontot és tíz gólt szerzett. Ugyanakkor a Bp. Honvéd ellen mindkét 2015 őszi mérkőzésen döntetlent játszott, Kispesten 3-3-ra, a Nagyerdőben 0-0-ra végzett. Marco Rossi együttese az elmúlt hetekben egyetlen bravúrra volt képes, hazai pályán legyőzte a Ferencvárost. Ettől eltekintve a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. A kispestiek vendégként a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak kettőt nem veszített el, a felcsúti győzelme mellett Debrecenben döntetlent játszott.

A két csapat őszi, debreceni mérkőzésének összefoglalója:

YouTube / Magyar Labdarúgó Szövetség – via Iframely

FERENCVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA
(Március 12., szombat, 18.00)

A Fradi a Groupama Arénában legutóbb csak döntetlent játszott a Diósgyőri VTK ellen, a stadion megnyitása óta ez volt az első olyan bajnokija, amelyen két gólt kapott. A felcsútiak ellen ősszel idegenben ugyancsak döntetlenre végzett, azon a találkozón veszítette el százszázalékos mérlegét. A két csapat legutóbb februárban találkozott az Üllői úton, a felcsútiak nagyon sokáig tartották magukat – az idény kezdete óta Robert Jarni együttese húzta legtovább kapott gól nélkül a Fradi ellen –, de a végén kaptak két gólt. A Puskás Akadémia (holtversenyben a Diósgyőrrel) a legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkezik, egyetlen győzelem mellett három döntetlent tud felmutatni. Érdekes, hogy a Ferencváros 2015. december 12., a Pakson aratott 5-0-s győzelme óta mindössze egy tétmeccsét nyerte meg egygólosnál nagyobb különbséggel: ez pedig a Puskás Akadémia elleni 2-0 volt.

A két csapat februári, fővárosi mérkőzésének összefoglalója:

YouTube / Magyar Labdarúgó Szövetség – via Iframely

Forrás: MLSZ.hu

Ez érdekelhet!

FTC

FTC – Dörnyei: “Tíz százalék esélyünk volt a továbbjutásra”

A Fradi női labdarúgó-csapata két győzelemmel és egy vereséggel zárta Bajnokok Ligája-selejtezőcsoportját. Az utolsó forduló …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.