Milyen egy jó fotóstúdió

Milyen egy jó fotóstúdió

A G3 fotóstúdióról pár szóban

Magát a fotóstúdiót illetve az erre épülő vállalkozást 2012-ben nyitották meg, azzal a céllal, hogy a fotóműterem bérlés végre valahára egy rendkívül egyszerű folyamat lehessen a fotósok számára és ne a terem bérléssel kellejen elmennie rengeteg időnek, amit fektethetnének a fotózásba is. Ennek folytán úgy van kialakítva az egész fotóstúdiónak a működése, hogy a stábnak csak a munkára kelljen koncentrálnia, minden mást a stúdió intéz el helyette. Gondolhatunk itt arra is, hogy példának okáért a stúdiónak van leszerződtetett fodrásza, sminkese, stylistja akiket nyilván kedvezményes árkategóriában igénybe vehetnek a bérlők, amennyiben ők nem rendelkeznek ilyesfajta kapcsolatokkal. Továbbá mivel maga a fotóműterem fel van szerelve mindenféle hátterekkel és díszlettel ezt is tudja biztosítani a stúdió, így megint csak egy jelentős terhet emel le a bérlők válláról. Mivel maguk az üzemeltetők is profi fotósok, ezért pontosan tudják, hogy mire van szükség egy-egy munka során, és mindezt maximálisan biztosítják is a partnereik számára. A műterem elegáns és nagyon barátságos, ami meleg és kedves környezettel fogadja a látogatóit. Maga a műterem hatalmas ablakokkal, letisztult, igényes formákkal és hatalmas belső térrel rendelkezik. Így abszolút megoldható mind a természetes fénynél történő fotózás a nagy ablakoknak köszönhetően, mind a reflektorokkal és különböző manipulált fényekkel való fotózás kivitelezése is. Tulajdonképpen bármiféle fotózásra alkalmas az adott stúdió, hiszen rengeteg féle segédeszköz áll rendelkezésükre, ezáltal az alternatívák szinte kimeríthetetlen lehetőséget tartalmaznak.

A fotóstúdió előnyei

A G3 Fotóstúdió két, különböző alternatívájú illetve stílusú fotóstúdiót tud biztosítani az érdeklődők számára. Az első opció a 01-es Napfény stúdió. Melynek első számú előnye a sok természetes fény mely egész nap élvezhető a hatalmas ablakokon keresztül egészen sötétedésig. Ebben a stúdióban a természetes fénynek köszönhetően, akár a végtelenített fehér háttérnél lehetőség nyílik fotózásra, amely egészen különös hangulatú képek elkészítéshez is nagyon jó alternatíva lehet. Egyébként igény szerint lehetőség van arra, hogy részlegesen el sötétíthetjük a stúdiót ezzel szűrve a természetes fény beszűrődését.

A másik lehetőség, amelyet nyújt a fotóstúdió a 02 – es műterem, amely hasonlóan az előző műteremhez szintén világos, de ez már az előzőtől eltérő módon teljesen besötétíthető, amennyiben esetlegesen zavarna a külső fény a vakuk beállításában, illetve használatában, vagy csak maga a fotózás sötétebb környezetet kívánna.

Fontos megemlíteni azt, hogy mindkét stúdió önálló sminkes, fodrász és öltöző résszel rendelkezik, így ott helyben is meg lehet oldani a fotózásra való készülődést.

Szintén fontos, hogy lehetőség nyílik ingyen parkolásra is, parkolni a stúdiótól 20m-re lehet, egy erre a célra létrehozott őrzött parkolóban. Továbbá speciális teherlift áll a rendelkezésükre, amennyiben a díszletet nem a stúdió által kívánjuk igénybe venni, hanem külső helyről szállítjuk. Erre az esetre a teherlift akár 1000kg-os díszleteket is elbír, a címet pedig a LedGuru honlapján: https://www.g3studio.hu/ lehet elérni.

A fotóstúdióban bérelhető felszerelések

Mint már említettem igen csak nagy felszereltség áll azok rendelkezésére, akik a fotózáshoz szükséges segédeszközöket nem külső segítséggel, hanem a fotóstúdió keretein belül kívánják megoldani. A következendőkben a kiegészítő felszerelések kínálatáról írnék pár sorban. Az alap fényformálókon kívül (hasy box reflex ernyő, reflektor) számos egyéb felszerelést is képesek biztosítani, mint például a 180 cm-es oktoboxok, 230 cm parabola, 75 cm beauty dish, snoot vagy akár a 180 cm brollybox ernyő vagy 2,5 m-es fényáteresztő keret. Egyébként rendkívül figyelemre méltó a fotóstúdió háttér kínálata, hiszen több, mint 30 különböző színű papír- és anyag háttér közül lehet választani, ezeknek mintája és típusa mind megtalálható a már az előbbiekben is említett weboldalon. Továbbá a kínálatban megtalálhatóak még különböző hatású épített háttérpanelek is.

A fotóstúdió összhatása

Úgy gondolom mindent összevetve, hogy abszolút jó választás bármilyen jellegű fotózáshoz a G3 fotóstúdió igénybe vétele, hiszen amellett, hogy egy nagyon barátságos és kedves csapattal rendelkező cégről beszélünk a professzionalistás számukra az első, ami kitűnően látszik a stúdiójuk minőségén is. Ez pedig nem csak ahhoz elengedhetetlen, hogy a fotós jó munkát végezzen, azaz a végeredmény is szép legyen. Ez ahhoz is szükséges, hogy ne menjen el a szükségesnél több idő az egésszel, hiszen a nem ideális körülmények több utómunkát jelentenek a fotósnak, azaz többet kell várni a képekre. De egy jó fotóstúdió azt is garantálja, hogy élményként és ne munkaként fogjuk megélni ezt az alkalmat. Mert lesz hol kényelmesen átöltöznünk, ha szükséges volt sminkes vagy fodrász, azt sem görnyedten egy pókhálós sarokban fél lábon egyensúlyozva tesszük meg, hanem kényelmesen egy külön erre kialakított teremben. Nem a WCben öltözünk, nem fázunk, lehet válogatni a kellékek közt. Összességében tehát a fotóstúdió több, mint egy egyszerű helyszín, szó szoros értelmében ez az intézmény leginkább otthont ad a fantáziánknak.