Serie A: a Róma az első félidőben elintézte a Fiorentinát

Az olasz bajnokság 28. fordulójának nyitómérkőzésén az As Roma a Fiorentinát fogadta. Egy igazi hatpontos rangadóra készülhettek a nézők, hiszen a csapatok azonos pontszámmal álltak a mérkőzés előtt.  A meccs a harmadik, azaz utolsó Bajnokok Ligája kvalifikációt érő  helyért folytatott harcban kulcsfontosságú lehet.

A meccs elején átvette az irányítást a Róma, ám a labdabirtokláson kívül nem tudtak mást felmutatni. Az első helyzet azonban a Fiorentina előtt adódott. A 12. percben Ilicic kapta meg a labdát, majd habozás nélkül tüzelt, ám lövése elkerülte Szcesny kapuját. A 22. percben aztán egy kontrát követően a Róma megszerezte a vezetést. Mohamed Salah kapott gyönyörű indítást, egyből középre passzolt, ahol Shaarawy érkezett, és az üres kapuba gurított (1-0). A Fiorentina minden bizonnyal nem fog örülni, ha megnézik a visszajátszást, mivel Salah lesen kapta a labdát, de a partjelző csúnyán benézte az akciót.

A 25. percben aztán a semmiből már kétgólos előnybe kerültek a Farkasok. Salah lőtt kapura 20 méterről, próbálkozása azonban irányt változtatott Astori lábán, így a felperdülő labda a kapus fölött a hálóban kötött ki (2-0). Két perccel később majdnem érkezett a harmadik találat is. Perrotti eresztett meg egy lapos lövést, de Tatarosanu kapufára tudta tolni a bal alsóba tartó labdát. Nem kellett azonban sokáig bánkódnia a hazaiknak, mivel a 38. percben már 3-0 állt az eredményjelzőn. Shaarawy ment el gyönyörűen a bal szélen, majd az érkező Perrotti elé tálalt, aki közelről bevágta az újabb hazai gólt. A Fiorentina teljesen összezuhant, és úgy látszik nem tudták kiheverni a két gyors – igen szerencsétlen körülmények között született- gól okozta sokkot. A félidő vége előtt aztán a semmiből szépített a Fiorentina. Tello esett el a tizenhatoson belül Digne szerelését követően, a játékvezető pedig némi habozás után tizenegyest ítélt. A labda mögé Ilicic állt, és magabiztosan bevágta a bal sarokba a labdát (3-1). A visszajátszások alapján Tello kereste a becsúszó védő lábát, de a bíró könnyű síppal befújta a büntetőt. A Róma ennek ellenére azért magabiztos előnnyel vonulhatott szünetre.

 

A második félidő elején a Fiorentina próbálkozott ismét először. Roncaglia küldött kapura egy bombát, de a labda a jobb kapufa mellé szállt. Az 58. percben aztán visszaállította a háromgólos különbséget a Róma. Salah indult a leshatárról egy indítást követően, és higgadtan belőtte a kapuba a labdát a kiszolgáltatott Tatarosanu mellett (4-1). Ezt követően érezhetően visszavett mindkét csapat, és igazán nagy helyzetek nem is alakultak ki a kapuk előtt.

A 76. percben aztán beállt a Róma legendája, Francesco Totti, akit vastapssal fogadott a közönség. A 91. percben a Capitano végezhetett el egy szabadrúgást 20 méterről, de a lövés a bal kapufán csattant, majd egy perccel később lefújta a mérkőzést a játékvezető. A Fiorentina tisztességesen próbálkozott, de a Róma túl nagy falat volt ezen az estén, így a Farkasok lépéselőnybe kerültek a harmadik helyért folytatott harcban, de a Lilák számára még mindig elérhető a harmadik hely.

Serie A, 28. forduló

AS Roma 4-1 Fiorentina (Shaarawy 22′, Salah 25′, 58′,  Perrotti 38′ illetve Ilicic 45+3′ – tizenegyesből)

Ez érdekelhet!

2016-08-24_12h15_59

Összeomlás – kiesett a BL-ből AS Roma

Ami a magyar csapatoknak az első selejtezőkör, az az olaszoknak a BL play-off köre. Évek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.