PL: nyert a Chelsea, botlott a Leicester

A Premier League hétközi fordulójában a Leicester City a West Bromwich Albion-t fogadta, míg a Chelsea a Norwich otthonába látogatott. A Leicester a bajnoki címért, a Chelsea pedig a felsőházba jutásért lépett pályára.

Még le sem ültek a nézők, de már vezetett is a Chelsea az első percben, amikor Kenedy kapott labdát a szélen, majd két csel után 17 méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). Az első negyedóra pörgős játékot hozott, mindkét csapat veszélyesen futballozott. A 17. percben Jerome veszélyeztetett fejjel, de körülbelül egy métert tévedett. Az erős kezdést követően visszavettek a csapatok. A Chelsea nem akart, míg a Norwich nem tudott szép futballt bemutatni, így a mezőnyben zajlott a játék, ráadásul sok volt a pontatlanság mindkét oldalon. A 38. percben Courtois fogott meg egy hazagurított labdát, de a bíró sípja néma maradt. A visszajátszáson azonban látszott, hogy egy Norwich játékos hozzáért a labdához, így helyesen döntött a játékvezető. Két perccel később Fabrégas adott középre szabadrúgásból, a beadásba senki nem ért bele, de majdnem így lett gól belőle, mivel a kapus csak az utolsó pillanatban látta meg a labdát. Ennek ellenére hárítani tudta a “próbálkozást”. A félidő végén aztán a semmiből növelte előnyét a Chelsea. Costa lépett ki a kaputól 20 méterre, majd higgadtan átemelte a labdát az elvetődő kapus fölött (2-0). A gól szépséghibája, hogy Costa méteres lesről szerezte a gólt, de a partjelző csúnyán benézte a szituációt.

 

A második félidő elején Jerome szépíthetett volna, de 5 méterről sikerült valahogy a felső kapufát eltalálnia. A 60. percben Hiddink kettős cserét hajtott végre. Oscar helyett érkezett Mikel, míg Traoré-t Willian váltotta. A 68. percben aztán mégis a Norwich szerzett gólt. Redmond kapott labdát a tizenhatoson belül, majd éles szögből a léc alá vágta azt (1-2). A 77. percben O’Neil eresztett el egy lövést, de a veszélyesen megpattanó próbálkozása elkerülte a kaput. Pár perccel később megint O’Neil volt a főszereplő, de most nem veszélyeztetett, hanem csúnyán összefejelt játékostársával. Az eset után mindkét játékos ápolásra szorult, de folytatni tudták a játékot. A 88. percben Costa lépett ki gyönyörűen a leshatáron, de a partjelző lest intett, helytelenül. Az ellentámadásból Redmond került helyzetbe, de az oldalhalóba lőtt. A 91. percben Diego Costa zárhatta volna le a meccset, de a védő szorításában a jobb alsó mellé gurított. A hátralevő időben nem esett gól, így a Chelsea behúzta a mérkőzést.

A Leicester City a hétvégén az utolsó percben tudta megnyerni mérkőzését, és ma is győzelemre volt szüksége a West Brom ellen. Ehhez képest nem kezdődött jól a találkozó a “Rókák” számára, mivel rögtön a meccs elején hátrányba kerültek Rondon gólját követően (0-1). A Leicester-t azonban nem zavarta meg a gól, és még az első félidőben megfordították a mérkőzést. A 30. percben Drinkwater eresztett meg egy lövést 25 méterről, és megpattanó labdája Forster kapujába vágódott (1-1). A félidő ráadásában aztán a fordítás is összejött Ranieri együttesének. A hosszabbítás első percében Mahrez tette le sarokkal gyönyörűen a labdát az érkező Kingnek, aki hanyagul a jobb sarokba helyezte a labdát (2-1). A második félidő elején aztán szabadrúgást kapott a West Brom. A labda mögé Gardner állt, és 20 méterről bevágta a jobb felsőbe a játékszert (2-2). A Leicester ezután több helyzetet is kialakított, még a kapufát is sikerült eltalálniuk, de a gól nem jött össze. A Tottenham egy holnapi győzelemmel így beérheti  a Leicester City-t a tabella élén.

Premier League 28. forduló, eredmények:
Leicester City 2-2 West Bromwich (Drinkwater 30′, King 45+1′ illetve Rondón 11′, Gardner 50′)
Norwich 1-2 Chelsea (Redmond 68′ illetve Kenedy 1′, Costa 45+1′)
Aston Villa 1-3 Everton (Gestede 79′ illetve Funes Mori 5′, Lennon 30′, Lukaku 60′)
Bournemouth 
2-0 Southampton (Cook 31′, Afobe 79′)
Sunderland 2-2 Crystal Palace (N’Doye 36′, Borini 90′ illetve Wickham 61′, 67′)

Ez érdekelhet!

2016-08-14_09h31_47

Ranieri: “Ez a szezon nehezebb lesz, mint a tavalyi”

A Leicester City számára nem indult jól az új szezon, ugyanis a nyitónapon 2-1-es vereséget …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.