Vakolat színek és struktúrák

Vakolat

Egy épület igen fontos külső meghatározója a színe. Az új házak tervezésénél a tervező már a látványterven láthatóvá teszi a ház színét is, azonban elég nehéz feladat aztán ugyanezt a színt megtalálni élőben az egyes gyártóknál, a látványterv alapján.
A vakolat gyártói nagy színskálával rendelkeznek, sőt, akár egyedi vakolatszín is kikevertethető. Így a vakolat színe tényleg szinte akármilyen lehet.

Érdemes azonban egy dolgot megfontolni! Nem érdemes megvenni az egész házra való vakolatot úgy, hogy nem próbálta ki az ember előtté élőben a helyszínen az adott színt.

Érdemes a lehető legkisebb rendelhető mennyiséget rendelni, mondjuk 1 négyzetméterre valót. Ezt pedig fel lehet hordani monduk egy kimaradt hőszigetelő lapra, amit odarakhatunk a ház mellé..

Ha a szín még így tetszik, akkor sokkal nagyob bátorsággal lehet rendelni. Van még persze egy újabb kérdések, ugyanis többféle felületű, szemcseméretű, és alapanyagú nemesvakolat létezik, így itt még egy újabb döntésre lesz szükség részedről.

Megosztás